Dom > Vijesti > Sadržaj

96 površina plafona

Jun 07, 2018

Ploča s 96 jažica ili mikroploča ili mikrovalna ploča ili višestruka ploča, ravna ploča s višestrukim "jažicama" koja se koriste kao male testne cijevi. Mikroploča je postala standardni alat u analitičkim istraživanjima i laboratorijima za kliničku dijagnostiku. Vrlo uobičajena uporaba je u enzimski povezanom imunosorbenskom testu (ELISA), osnovi najsuvremenijih medicinskih dijagnostičkih testova kod ljudi i životinja.

image.png

Neke mikro ploče su čak proizvedene s 3456 ili 9600 bunarića, a razvijen je "traka s trakom" koji osigurava kontinuiranu traku mikro ploča s utisnutom na fleksibilnu plastičnu traku.

Svaka jažica mikroploče obično drži negdje između desetaka nanotra do nekoliko mililitara tekućine. Također se mogu koristiti za pohranu suhog praha ili kao stalci za podupiranje umetaka staklene cijevi. Kući mogu biti kružni ili kvadratični. Za aplikacije za skladištenje složenih spojeva, preferiraju se kvadratične bušotine s zatvorenim silikonskim kapom. Mikroploče se mogu pohraniti na niskim temperaturama duže vrijeme, mogu se zagrijavati kako bi se povećala brzina isparavanja otapala iz njihovih jažica, a mogu se čak i toplinski zapečati folijom ili prozirnim filmom. Mikropločice s ugrađenim slojem filter materijala razvijene su početkom 1980-ih od strane nekoliko tvrtki, a danas postoje mikro ploče za gotovo svaku primjenu u istraživanjima životnih znanosti koje uključuju filtriranje, odvajanje, optičko otkrivanje, skladištenje, reakcijsko miješanje, kultura stanica i otkrivanje antimikrobne aktivnosti.

image.png

Golemi rast studija cijelih živih stanica dovodi do potpuno novog raspona proizvoda mikroplate koji su " kultura tkiva tretirana" posebno za ovaj rad. Površine tih proizvoda su modificirane korištenjem iscjedak kisika u plazmi da bi njihove površine bile hidrofilnije, tako da postaje lakše da prionu stanice rastu na površini koja bi inače bila jako hidrofobna .