Dom > Vijesti > Sadržaj

Posude za kulturu stanica

May 25, 2017

U praksi, termin "kultura stanica" sada se odnosi na uzgoj stanica dobivenih iz višestaničnih eukariota, naročito životinjskih stanica, za razliku od drugih vrsta kulture koje također rastu stanice, kao što su kultura biljnog tkiva, gljivična kultura i mikrobiološka kultura ( Mikroba). Povijesni razvoj i metode stanične kulture usko su povezani s kulturama tkiva i kulturom organa. Virusna kultura je također povezana, a stanice kao domaćini virusa.

CellCultureDishes-3.jpg

Transparentne posude za kulturu stanica nude stabilnu površinu za proliferaciju stanica i mikroskopska promatranja bez izobličenja. Sterilna pojedinačna jela jednolično su konstruirana u mnogim veličinama debljine stijenki i slaganim rubovima. Modeli za jednokratnu upotrebu i višekratnu upotrebu mogu se prethodno obrađivati za maksimalno vezanje stanica ovisnih o sidri ili neobrađenih za suspendirane stanice. Često se isporučuju zaštitni poklopci i mogu se zatvarati za dosljednu izmjenu plinova. Osim opcija standardne antene, opcije inkubacije mogu se koristiti i toplinske ćelije.

CellCultureDishes-2.jpg

Biologix nudi različite antene za kulturu stanica za korisnike. Izrađene su od visoko kvalitetnog polistirena u medicinskom stanju; Dizajn poklopca potiče učinkovitu razmjenu plinova i vanjsko prianjanje radi lakšeg rukovanja. Podignuti rubovi za prikladan slaganje. Glatki, prozirni materijali olakšavaju promatranje stanica mikroskopom. Oni su elektronska zraka sterilizirana. TC tretman vakuumskom plazmom, izvrsna adhezija stanica.

CellCultureDishes-1.jpg

Posude za kulture stanica se široko koriste u laboratorijima u korištenju kulture mikroorganizama ili stanica. Većina je dizajnirana za izvrsnu optičku kvalitetu za ručno ili automatsko slikanje, pomažući promicanju zdravih stanica i reproducirajućih rezultata.