Dom > Vijesti > Sadržaj

Pločice za kulturu stanica

May 24, 2017

Kultura stanica je proces kojim se stanice uzgajaju pod kontroliranim uvjetima, uglavnom izvan njihovog prirodnog okoliša. Stanja kulture stanica mogu varirati za svaki tip stanica, ali umjetna okruženja sastoje se od prikladne posude s podlogom ili medijem koji opskrbljuju bitne hranjive tvari, čimbenike rasta, hormone i plinove i regulira fizičko-kemijski okoliš. Većina stanica zahtijeva površinu ili umjetnu podlogu, dok se drugi mogu uzgajati slobodno plutaju u mediju kulture. U praksi, pojam "kultura stanica" sada se odnosi na uzgoj stanica dobivenih iz višestaničnih eukariota, posebno životinjskih stanica, za razliku od drugih vrsta Kulture koja također rastu stanice, kao što su kultura biljnog tkiva, kultura gljiva i mikrobiološka kultura. Povijesni razvoj i metode stanične kulture usko su povezani s kulturama tkiva i kulturom organa. Virusna kultura je također povezana, a stanice kao domaćini virusa.

11.jpg

Ploče za kultiviranje stanica koriste se za obradu uzoraka višestrukih kultura u jednom eksperimentu. Biologix nudi različite ploče za korisnike. Oblaganje poklopca ploče smanjuje rizik od križnog kontaminacije. Dimenzije s tankim zidovima povećavaju toplinsku konzistenciju, smanjujući učinak ruba. Ravni dno dna pružaju izvrsnu jasnoću za mikroskopsko ispitivanje uzoraka. . Izrađen od vrhunskog polistirena; Pojedinačno pakirani; Ne-pirogeni, ne-citotoksični; DNase, RNase i ljudske DNA bez; obrada površina; Elektronska zraka sterilizirana. Svi su dostupni 6-jažica, 12 jažica, 24 jažica, 48 jažica i 96 jažica.

5.jpg

Kao ključni alat u kulturi stanica, ploče za kultiviranje stanica se široko koriste. S brzim rastom tehnologija doći će učinkovitije ploče za kulturu stanica.