Dom > Vijesti > Sadržaj

SZO prekida ruke za liječenje hidroksiklorokinom i lopinavir / ritonavirom za COVID-19

Jul 06, 2020

4. srpnja 2020. godine

Vijesti

Tko je danas prihvatio preporuku Međunarodnog odbora za istragu solidarnosti za prekid hidroksiklorokinina u pokusu i lopinavir / ritonavir. Tema solidarnosti uspostavljena je od strane WHO-a kako bi se pronašao učinkovit tretman COVID-19 za hospitalizirane pacijente.

Međunarodni upravljački odbor formulirao je preporuku u svjetlu dokaza za hidroksiklorokvin vs standardnu ​​njegu i za lopinavir / ritonavir naspram standardne njege iz privremenih rezultata ispitivanja solidarnosti i na pregled dokaza iz svih ispitivanja predstavljenih na samit SZO-a od 1. srpnja o istraživanju i inovacijama COVID-19.

Ovi privremeni rezultati ispitivanja pokazuju da hidroksiklorokin i lopinavir / ritonavir proizvode malo ili nimalo smanjenje smrtnosti hospitaliziranih bolesnika s COVID-19 u usporedbi sa standardom skrbi. Istražitelji solidarnog suđenja prekinuti će suđenja s trenutnim učinkom.

Privremeni rezultati za svaki od lijekova ne daju čvrste dokaze povećane smrtnosti. Bilo je, međutim, nekih sigurnosnih signala u kliničkim laboratorijskim nalazima dodatnog ispitivanja otkrića, sudionika u pokusu Solidarnost. Oni će se također prijaviti u recenziranoj publikaciji.

Ova se odluka odnosi samo na provođenje ispitivanja solidarnosti na hospitaliziranim pacijentima i ne utječe na moguću procjenu u drugim studijama hidroksiklorokin ili lopinavir / ritonavir kod ne-hospitaliziranih bolesnika ili kao prevencija prije ili nakon izlaganja COVID-19. Privremeni rezultati solidarnosti sada su spremni za recenziju objavljenu u recenziji.


od FDA:https://www.who.int/news-room/detail/04-07-2020-who-discontinues-hydroxychloroquine-and-lopinavir-ritonavir-treatment-arms-for-covid-19